Folik Asit / Folasin, Piterolmonoglutamik Asit nedir?
Folatlar doğada hemen hemen tüm bitkisel ve hayvansal kaynaklarda bulunan suda çözünen vitamin. Folasin ve folat adlarıyla da bilinir. Folik asit bakımından en zengin yiyecekler; karaciğer ve diğer organ etleri ile maya, kurubaklagiller ve koyu yeşil yapraklı sebzelerdir. Folik asit koenzimi kan hücrelerinin yapımı ve hücre çoğalması için gerekli olup bağışıklık sisteminde lenfositlerin işlevini yerine getirmesinde, antikor oluşumunda büyük öneme sahiptir. Bunun yanısıra DNA, pürin, pirimidin sentezlerinde önemli rol almaktadır. Diyetle alınan C vitamini ve B12 vitaminindeki yetersizlik, vücuda alınan folik asitin yapacağı işlevleri engellemektedir. Bu durumda folik asit yeterli miktarda alınsa bile yetersizliği görülebilmektedir. Folat yetersizliği genellikle gebe kadınlarda, prematüre bebeklerde ve yaşlılarda yaygın olarak görülmektedir. Safra büyük miktarda folat içerdiğinden safra kaybına neden olan herhangi bir durumda bireyi folik asit yetersizliğine eğimli duruma getirmektedir.Günlük alınması önerilen miktar yetişkin kadınlarda 180 µg, yetişkin erkeklerde 200 µg’dır.
Folik Asit / Folasin, Piterolmonoglutamik Asit teriminin İngilizce karşılığı: “Folic acid, Folacin, Piterolmono glutamic acid”
Folik Asit / Folasin, Piterolmonoglutamik Asit ne demektir, Folik Asit / Folasin, Piterolmonoglutamik Asit hakkında bilgi, Folik Asit / Folasin, Piterolmonoglutamik Asit ne anlama gelir, Folik Asit / Folasin, Piterolmonoglutamik Asit sözlük anlamı nedir?